Overslaan en naar de inhoud gaan

6-daagse Carnavalsreis naar Thüringer Wald 3 t/m 8 maart 2019 *VOLGEBOEKT*

Datum
3 t/m 8 maat 2019
Prijs
€ 479,- p.p.h.p.(Toeslag 1-pers.kamer € 50)
Verblijf/hotel

 

Even de drukte van de carnaval achter je laten en toch nog plezierig een paar daagjes genieten. Dat kan met onze Carnavalsreis 2019. Dit jaar gaan we naar het Thüringer Wald en omgeving. Sinds de val van het IJzeren Gordijn is het toerisme in dit gebied weer volop tot bloei gekomen en dat gaan we zeker zien en ervaren. Wij hebben het historische plaatsje Illmenau gevonden, een historisch stadje in het noorden van het Thüringer Wald , met leuke winkels en horeca. Aan de rand van het historische deel ligt ons hotel “Tanne” . Zo staat het hotel omschreven: „Tanne“ im Goethestädtchen Ilmenau, direkt an der liebevoll gestalteten Fußgängerzone  (alle Zimmer DU/WC, Sat-TV, Tel.)sehr gutes ***S Hotel mit Fahrstuhl, Restaurant, Festsaal, Terrasse                                                                                                                                   

Het 3* hotel is dus van alle comfort voorzien en staat bekend om zijn voortreffelijke keuken.

Inbegrepen excursies

​​​​​​

 

  • Zondag 3 maart  vertrek vanuit Maastricht om 9 uur. Voorziene aankomst in Illmenau om ca. 16.30 u. We verdelen de kamers en genieten van ons eerste voortreffelijke drie gangen diner.                               
  • Maandag  4 maart maken we eerst een verkenning in Illmenau. Dit historische stadje zal u zeker bekoren. ’s Middags maken we een tocht door het “Wildromantische “ Schwarzatal en bezoeken in Saalfeld de bekende “ Feengrotten”. Een natuurfenomeen dat het bezoek zeker waard is. De entree is al betaald en u krijgt speciale kledij en een audio guide  mee bij dit bezoek dat zo’n 45 minuten duurt.                         
  • Dinsdag 5 maart gaan we naar de hoofdstad van Thüringen, Erfurt. Fantastisch opgeknapt na de D.D.R. tijd en nu een pareltje om te bezoeken. De machtige Dom, de historische binnenstad , het heel aantrekkelijke voetgangersgebied en noem maar op; u kunt het allemaal bewonderen en het is bovendien er heel gezellig. Thuis vieren ze de laatste dag van carnaval en Herman kennende zullen ook wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. We maken er vanavond weer een gezellige carnavalsavond van !!                      
  • Woensdag 6 maart gaan we wat zuidelijker en wel naar de eeuwenoude stad Bamberg. Het is alsof je de Middeleeuwen binnengaat. De vele machtige en historische gebouwen hebben deze stad al 25 jaar geleden het predicaat “Wereld Erfgoed” van de Unesco gegeven en dat is  deze stad zeker waard. We hebben voldoende tijd om dat te kunnen ontdekken en op de terugweg bezoeken we Coburg waar we het toeristentreintje nemen en zo in korte tijd de stad kunnen ontdekken met zijn markante burcht, hoog boven de stad. U zult er geen spijt van hebben.                                                                                         
  • Donderdag 7 maart maken we een uitstapje naar Neuhaus waar we een rondleiding krijgen  bij “Zauberkristall erste Musikalische Glasgeschichte der Welt”. De entree is betaald en we laten ons verrassen. De laatse middag van onze korte vakantie gebruiken we om in ons eigen stadje nog wat te boemelen of te shoppen zodat we de hele reis rustig en gezellig houden want alle excursies zijn in de nabijheid en vergen geen lange bustochten.                                              
  • Vrijdag  8 maart gaan we weer naar Maastricht met een koffer vol leuke herinneringen!
Verslag

 

Heeft u besloten om mee te gaan, dan….  
Verzoeken wij u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te zenden aan: 
Nancy Tours Reizen, Postbus 4312, 6202 VA Maastricht en gelijktijdig € 279,- p.p. over te maken op
rek.nr. NL83ABNA0416115195 t.n.v. Nancy Tours Reizen te Maastricht onder vermelding van:
[postcode en huisnr] CARNAVAL   

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!