Overslaan en naar de inhoud gaan

7-daagse reis Oost-Duitsland Güstrow 11 t/m 17 juni 2019

Datum
11 t/m 17 juni 2019
Prijs
€ 585,- p.p.h.p. (Toesl. 1-pers. kamer € 120,- )
Verblijf/hotel

 

 

Mecklenburg Vorpommern is een deelstaat van Duitsland waar het toerisme weer helemaal op gang is gekomen, en terecht ! Ontdek  het zelf en ga met ons mee op een zeven daagse verkenningstocht door deze schone Deelstaat van Duitsland.

Dinsdag 11 juni  reizen we langs de prima verzorgde Duitse autowegen naar onze standplaats Güstrow. Aan de stadsrand hebben wij het 3* hotel  “Am Tierpark” gereserveerd. Zo wordt het hotel omschreven: een privé hotel met voortreffelijke keuken, Zonneterras, heldere en vriendelijk ingerichte kamers met alle comfort en uiteraard TV, telefoon en Wifi.

Inbegrepen excursies

 

 

  • Güstrow zelf is de moeite waard om te bezoeken met zijn Schloss en kathedraal.
  • Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern. Bezoek aan het residentieslot van de hertogen van Mecklenburg-Vorpommern met zijn troonzaal en pronkkamers. Nadien maken we  nog een kleine wandeling naar het historische stadscentrum van Schwerin (marktplein met mooie puntgevelhuizen, stadhuis en het leeuwenmonument) voor wat vrije tijd. Voor de liefhebbers is een bezoek aan de 117m hoge dom zeker aan te bevelen.  
  • Mecklenburgische Seenplatte
    Vandaag maken we een prachtige tocht naar het grootste merengebied van Europa; de Mecklenburgische Seenplatte. Dit gebied laat zich het beste vanaf het water ontdekken tijdens een boottocht over vijf grote meren. Heerlijk ontspannen!
  • Oostzeekust en Rostock, de grote haven.
    Na het ontbijt rijden we naar de aan de Oostzee gelegen badplaats Warnemünde, waar u de gelegenheid heeft het gezellige plaatsje te verkennen of lekker aan het strand gezonde Oostzeelucht op te snuiven. Aansluitend gaan we  naar Rostock  waar u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. De bekendste bezienswaardigheid van Rostock is de St. Marienkerk, de grootste kerk van Noord-Duitsland.
  • Rügen In de voormiddag rijden we via de haven- en Hanzestad Stralsund naar het eiland Rügen. Om het eiland te kunnen bereiken, rijden we over de in 2007 opengestelde, meer dan 4km lange Rügenbrücke. Onze eerste bestemming is Sassnitz, dat slechts door twee smalle landrepen verbonden is met de rest van het eiland. In deze vroegere vissersstad is de grootste krijtindustrie van Noord-Europa ontstaan en we vinden er langs de kade ook de onderzeeboot “Otus”. Vanuit Sassnitz maken we een boottocht langs de krijtrotsen tot aan de Königsstuhl. Na het middagmaal rijden we verder naar Prora, bekend voor zijn bijzonder museumcomplex, de museummijl, een weg met 8 musea, maar ook voor het vakantiecomplex dat de nazi’s hier wilden oprichten voor de Duitse arbeiders. We brengen eerst een bezoek aan het NVA-museum en vervolgens aan de Oostzeebad gebouwen en we maken een wandeling langs het strand. Via een toeristische route langs Binz, Putbus en Garz verlaten we het eiland en rijden terug naar ons hotel.
Verslag

 

 

Heeft u besloten om mee te gaan, dan….  
Verzoeken wij u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te zenden aan: 
Nancy Tours Reizen, Postbus 4312, 6202 VA Maastricht en gelijktijdig € 285,- p.p. over te maken op
rek.nr. NL83ABNA0416115195 t.n.v. Nancy Tours Reizen te Maastricht onder vermelding van:
[postcode en huisnr] Güstrow

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!