Overslaan en naar de inhoud gaan

8-daagse reis De Pyreneeën en Lourdes (9 t/m 16 juli 2019)

Datum
9 t/m 16 juli 2019
Prijs
€ 595,- p.p.v.p. (€ 150,- toesl. 1-pers.kamer)
Verblijf/hotel

 

Het zuiden van Frankrijk wordt begrensd door een imposant gebergte: De Pyreneeën .

Vaak onherbergzaam, wild en ruig, enorme rotsformaties en pittoreske dorpjes. Aan de voet van dat gebergte ligt Lourdes, bij velen bekend als bedevaartsplaats maar vaak onbekend als uitval plaats voor mooie excursies. Het is altijd indrukwekkend maar tegelijkertijd blijft het jammer dat men de omgeving van deze grootse bedevaartplaats nauwelijks kent en daar gaan we nu wat aan doen!  Er is zoveel te zien aan spectaculair natuurschoon en bijzonder mooie steden dat we een keuze moeten maken. Het volgende hebben wij voor u in petto.

Op de heen en terugweg overnachten in prima hotels , halverwege Maastricht – Lourdes.

In Lourdes hebben wij het gezellige hotel st. Georges gereserveerd dat onlangs alle kamers gerenoveerd heeft maar bovenal bekend staat om zijn goede keuken, de “Patron” kookt er nog zelf !  In dit hotel hebben we iedere dag een uitgebreid ontbijt buffet en zowel ’s middags als ’s avonds een voortreffelijke maaltijd; volpension dus !

Inbegrepen excursies

Tijdens de 4 volle dagen dat we in Lourdes zijn , maken we de volgende excursies:

  • Bezoek aan de Heiligdommen en het oude centrum van Lourdes;
  • Tocht naar de “Cirque de Gavarnie”, een door gigantische bergtoppen omgeven dal dat jaarlijks talloze toeristen en natuurliefhebbers trekt;
  • Bezoek aan de Pau , een heerlijke historische stad met een groot kasteel met museum en natuurlijk een leuk winkelcentrum;
  • Bezoek aan de Col du Tourmalet. De Col du Tourmalet is een bergpas in de Pyreneeën, in het zuidwesten van Frankrijk, departement Hautes-Pyrénées. De 2115 meter hoge passage is vooral bekend geworden dankzij de Ronde van Frankrijk, waar ze in 1910 voor het eerst in werd opgenomen. Geen enkele andere berg is sindsdien zo vaak beklommen als de Tourmalet. In de buurt van de top van de beklimming bevindt zich een monument ter nagedachtenis aan oud-Tourdirecteur Jacques Goddet.
  • We brengen een bezoek aan een van de grootste wijnkelders van deze streek waar de bekende wijn van de Jurancon wordt verhandeld, de Cave de Gan. Het lijkt wel een wijnkathedraal , zo groot!!  U wordt er professioneel rondgeleid en natuurlijk gaan we de wijn ook proeven !
  • Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan de diverse dagelijkse religieuze vieringen zoals de immense Lichtprocessie en de vieringen aan de grot of ondergrondse basiliek.
Verslag

 

Heeft u besloten om mee te gaan, dan….  
Verzoeken wij u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te zenden aan: 
Nancy Tours Reizen, Postbus 4312, 6202 VA Maastricht en gelijktijdig € 295,- p.p. over te maken op
rek.nr. NL83ABNA0416115195 t.n.v. Nancy Tours Reizen te Maastricht onder vermelding van:
[postcode en huisnr] Lourdes   

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!